Feb 16, 2016

Tips- Fungsi Tombol Keyboard Windows


1. Kalau anda mahu meninggalkan meja sebentar, anda boleh menekan tombol Windows dan tekan L, dengan automatiknya layar anda akan terkunci dengan sendirinya. Tidak perlu risau ada yang menyalahgunakan komputer anda.

2. Ketika mahu cari dokumen, semua orang biasanya akan membuka "My Computer". Lagi mudah jika menekan tombol windows+E, dan anda akan langsung masuk ke PC Manager.

3. Bos anda datang ketika anda main game! Bagaimana? Jangan gelabah! Tekan windows+D, anda akan langsung masuk ke dekstop!

4. Ini helah paling hebat, tekan windows +tab, layar anda akan terganti menjadi 3D.

5. Alat perakam di dalam Windows. Tekan saja windows+R dan taip psr.exe, setelah itu anda boleh langsung terus membuat rakaman.

6. Windows +R dan taipkan osk, akan muncul virtual keyboard!

7. Gambar / tulisan di layar terlalu kecil, tekan windows ditambah "+" atau"-" ,dan kaca pembesar akan muncul di layar, anda boleh memperbesar atau memperkecil gambar di layar!

8. Kita akan membuka banyak halaman(pages) di browser bila melayari Internet. Dengan ctrl+Tab, anda boleh menukar halaman di browser. Dan tekan ctrl+w, anda boleh langsung menutup halaman yang sedang dibuka.

9. Ctrl+Esc munculkan layar Start

10. Alt+Space+C menutup halaman yang sedang dibuka.

Semoga Bermanfaat.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...